duminică, 17 aprilie 2011

Eat, pray, love - Italia

- Ramane de vazut daca incapatanarea mea se va dovedi a fi un avantaj sau un dezavantaj. Dar asa sunt.

- Toate moleculele corpului meu erau invadata de fericire.

- De asta ai renuntat la tot? De-asta ai aruncat pe apa sambetei toata viata noastra impreuna? Pentru cateva fire de sparanghel si un ziar italienesc?

- Daca am admite ca ne scoatem din minti reciproc, ne certam tot timpul si abia daca mai facem sex, dar nu puteam trai departe unul de altul, deci trebuie sa ne suportam totul? Am putea apoi sa ne petrecem toata viata impreuna- mizerabil, dar macar am fi fericiti ca suntem impreuna.

- "Parla come magni." ( Vorbeste cum mananci )

- " Peste intinderea enorma care este viata unei femei, se lungeste umbra unei sabii". (Virginia Woolf)

- Mi-am dat seama ca nu mai plangeam. M-am oprit in mijlocul unui suspin. Toata durerea se evaporase.

- E suficient sa spun ca in noaptea aia el inca era pentru mine si farul de la tarm, si albatrosul din larg. Singurul lucru mai greu de conceput decat sa plec era sa raman. Nu voiam sa distrug pe nimeni si nimic. Tot ce imi doaream era sa ma strecor in liniste pe usa din spate, fara sa provoc mare agiatatie, fara urmari, si s-o tin tot intr-o fuga pana-n Groenlanda.

- Si, ca sa fie totul cat mai ciudat cu putinta, fiecare dintre noi facea lucrurile despre care celalalt nu si-ar fi inchipuit niciodata ca pot fi facute; el nu a crezut vreodata ca as putea sa-l parasesc, eu nu mi-as fi inchipuit nici in cele mai negre cosmaruri ca el ar putea sa-mi faca plecarea atat de grea..

- Cand stateam langa trupul frumos, inaccesibil si adormit al lui David, cadeam intr-un vartej de panica si de singuratate presarat cu ganduri de sinucidere extrem de detaliate. Fiecare particica din corp ma durea.

- Sunt aici. Te iubesc. Daca stai treaza si plangi toata noaptea, voi sta si eu cu tine. Daca ai nevoie de medicamente din nou, ia-le - eu te voi iubi oricum. Te voi iubi si daca nu ai nevoie de ele. Nimic din ce ai putea face vreodata nu va scadea dragostea pe care ti-o port. Te voi apara pana la moarte, te voi apara si dupa ce vei fi murit.

- Adorm strangand la piept carnetelul, deschis chiar la incurajarea asta. Dimineata, cand ma trezesc, inca mai simt un usor miros de fum din tigara Depresiei, dar pe ea n-o mai vad nicaieri. Candva, in cursul noptii, a plecat.

- Eu ma topeam pur si simplu in persoana iubita. Sunt o membrana permeabila. Daca te iubesc, poti obtine orice de la mine: timpul meu, dragostea mea, fundul meu, banii mei, familia mea, cainele meu, banii cainelui meu, timpul cainelui meu, totul.

- Nenorocirile din viata mea au avut un caracter personal si, in cea mai mare parte, autoindus. Nu am fost tinta unei opresiuni de dimensiuni epice.

- Viata ti-a fost data; e de datoria ta sa gasesti frumusetea din viata, indiferent unde se ascunde ea.

Un comentariu:

  1. daaaaaaaaaaaaaaaaa<3
    a fost genial filmu,asa de relaxant!si cartea banuiesc ca e pe masura

    RăspundețiȘtergere